Kristina Barta Quartet

Začátek: 4. 12. 2024 | 19.30
Konec: 4. 12. 2024 | 21.00
hudební sál MKD
Vstupné: 170 Kč

vstupenky

Koncert z cyklu Hudební středy

Kristina Barta je česká jazzová klavíristka a skladatelka, jejíž hudba je excelentním příkladem moderního Evropského jazzu čerpajícího z jedinečné směsi klasické hudby a jazzových neohraných inovací. Barta začala svou hudební cestu jako hobojistka a později se věnovala klavíru a kompozici. Stala se prominentní členkou Euroradio Jazz Orchestra. Její hudbu mohli slyšet posluchači po celé Evropě také díky prestižním festivalům jako je Montreux Jazz Festival, Jazzahead! a mnoha dalších. Její talent byl uznán také v celé řadě prestižních ocenění, včetně prvního místa v soutěži jazzových skladatelů v České republice v roce 2016 a ceny za výjimečné klavírní dovednosti na festivalu Powiew Młodego Jazzu v Polsku v roce 2017.

Se dvěma alby „EMA29“ a „Love and Passion“ Barta nedávno vydala své nejnovější album „Endless Questions and Answers“, ve spolupráci se světově uznávaným saxofonistou Jure Puklem.

V současné době Barta pracuje na několika nových albech nejen pro svůj quartet ale také pro Symfonický Orchestr Českého Rozhlasu ve spolupráci s kytaristou Davidem Dorůžkou a saxofonistou Jure Puklem. V roce 2024 založila vlastní jazzový festival komorního formátu s názvem Prague Impro Room.

Obsazení:
Kristina Barta - klavír
Jure Pukl / Luboš Soukup / Jan Kyncl - saxofon
Peter Korman - kontrabas
Marek Urbánek - bicí

Vstupné 170 Kč, studenti a senioři 140 Kč

Více o účinkující

Upoutávka

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru