Viento Marero duo

Začátek: 2. 10. 2024 | 19.30
Konec: 2. 10. 2024 | 21.00
hudební sál MKD
Vstupné: 170 Kč

vstupenky

Koncert z cyklu Hudební středy

Spojení příčné flétny a klasické kytary představí hudebníci Michaela a Jiří Mecovi.

Komorní duo představí pestrou skladbu hudebních období, od baroka, klasicismu přes romantismus až po moderní hudbu včetně jazzu či latinskoamerickou hudbu.

Manželé Mecovi spolu hrají od roku 2009. Na VŠMU v Bratislavě studovali komorní hru u prof. Jozefa Zsapky. Členové dua celoročně studují skladby českých i zahraničních autorů, koncertují jak v ČR, tak v zahraničí: Slovensko, Polsko, Litva, Německo, Itálie. Odehráli spolu přes 170 koncertů. Byli pozváni na hudební akce a festivaly: Mezinárodní gitarový festival Modra (SK), Rýmařovský hudební festival, Kytarové dny Uničov, Brossmannův festival duchovní hudby, Vizovické zámecké léto Aloise Háby, Veselská ozvěna, Nedeľné matiné (SK), Předplatného pro milovníky krásné hudby - Opava, Stříbrnoskalické hudební léto, koncerty v rámci KPH a další.

V roce 2017 vydali debutové CD, nahrané v Českém rozhlase a vydané ve vydavatelství Stylton, obsahující originální skladby pro flétnu a kytaru. V roce 2020 založili notové vydavatelství a vydávají vlastní úpravy skladeb. Duu byly věnovány skladby od Evgeny Irshaie (SK), Michalise Andronikou (GR) a Alexandre Glizé (FR). Na mistrovských kurzech získali zkušenosti od umělců: Duo Zsapka, Alvaro Pierri, Mie Ogura a Atanas Ourkouzounov, Marcin Dylla, Marek Nosal, Alina Gruszka.

Vstupné 170 Kč, studenti a senioři 140 Kč

Více o interpretech

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru