Trek v národním parku Sagarmatha

Začátek: 28. 11. 2024 | 18.00
Konec: 28. 11. 2024 | 19.30
hudební sál MKD
Vstupné: 100 Kč

vstupenky

Výstupy na Lobuche East (6119 m) a Ama Dablam (6812 m)

Cestovatelsko-horolezecká přednáška.

Plk. gšt. MUDr. Miloš Bohoněk, Ph.D. (1962)
je vojenský lékař, pracuje jako primář Oddělení hematologie a krevní transfuze v Ústřední vojenské nemocnici - Vojenské fakultní nemocnici Praha.

Hory jsou jeho druhý domov, lézt začal již během vysokoškolských studií a ještě za minulého režimu lezl na Kavkaze a Pamíru, kam se vrátil i později. Svět z výšky si prohlížel také z vrcholů jižní i severní Ameriky, Afriky a samozřejmě mnohokrát v Tatrách a Alpách.

Je zapálený lyžař-sjezdař, běžkař i skialpinista a po světě hodně cestoval i s Armádou České republiky, se kterou se mj. zúčastnil několika zahraničních misí (Irák, Pákistán, Afghánistán).

Na podzim 2023 byl měsíc v Himalájích a má pro vás připravenou cestovatelsko-horolezeckou přednáškou o tom, jak se procházel v národním parku Sagarmatha údolím Khumbu a při tom vylezl na dvě docela vysoké hory.  Jedná se o vyprávění o tom, jak se po úvodním dvoutýdenním treku a výstupu na horu Lobuche East (6119 m), spolu s Krtečkem a spolulezci Honzou Trávníčkem a Tomášem Prchalem mrknul, jak to vypadá na vrcholu Ama Dablam (6812 m.), jedné z nejkrásnějších hor světa, která je velmi strmá opravdu ze všech stran a právem se jí říká Matterhorn Himaláje! Součástí výstupu bylo i neplánované adrenalinové dobrodružství spojené se záchranou šerpy z vysoké nadmořské výšky.

Přednáší cestovatel a horolezec MUDr. Miloš Bohoněk, Ph.D.

Vstupné 100 Kč, studenti a senioři 70 Kč

Foto: www.treking.cz

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru