Dvě slova jako klíč

Začátek: 26. 10. 2023 | 19.00
Konec: 26. 10. 2023 | 20.40
divadelní sál MKD
Vstupné: 130 Kč

vstupenky

Slavnostní projekce filmu s následující besedou.

Snímek bude promítnut za přítomnosti režiséra filmu Dana Svátka, který přednese úvodní slovo a zúčastní se také následné debaty. Debaty se zúčastní také zvukař filmu Ondřej Muška z Mělníka, předseda spolku Eko-Logika, pořadatel a zakladatel mnoha mělnických kulturních a společenských aktivit.

Drama | Česko | 2023 | 100 min

Režie: Dan Svátek
Předloha: Josef Formánek (kniha)
Scénář: Dan Svátek
Kamera: Jakub Šimůnek
Hudba: Norbi Kovács

Hrají:

David Švehlík, Ivan Franěk, Diana Dulínková, Daniel Olbrychski, Pierre Richard, Gen Seto, Jana Nagyová Pulm, Jaroslav Dušek, Marika Šoposká



Na několika kontinentech se odehrávají příběhy o vztahu rodičů a dětí, o osudu a o neznámých silách, které řídí naše kroky. Japonský byznysman se chce smířit s dcerou, kterou jako malou opustil, a vydává se s ní na cestu do Himalájí. Stejně jako on, i svobodná matka v Česku dostane záhadný dopis se zásadní zprávou. Malíř a vyléčený alkoholik potkává krásnou ženu a s ní i nečekanou možnost rodinného života. Spisovatel bere svého kamaráda a jejich vnitřní démony na výpravu do indonéské džungle. Kněz v New Yorku se musí vypořádat se zvláštními sny a na samotě kdesi na břehu Baltského moře čeká starý muž na návštěvu syna. Každý z hrdinů stojí před zásadní změnou ve svém životě a jejich kroky mohou ovlivnit příběh toho druhého. Jejich samostatné cesty se začnou prolínat, a nakonec se spojí do jednoho velkého příběhu života.

 

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru