The Brownies

Začátek: 4. 10. 2023 | 19.30
Konec: 4. 10. 2023 | 20.30
hudební sál MKD
Vstupné: 170 Kč

vstupenky

Směs žánrů, rytmů a ničím neředěná radost z hudby


The Brownies jsou milovníci latinsko-amerického jazzu, swingu, soulu, reggae, rockn'rollu, popu a funku. Zpívají v angličtině, francouzštině, španělštině i portugalštině, slovenštině a češtině. Repertoár mají široký, zaměřují se na interpretace známých, méně známých i těch úplně nejznámějších songů. Hrají spolu od roku 2012 a často a rádi spojují síly s dalšími originálními hudebníky.

Základní sestavou multižánrového tria the Brownies jsou Pavel Rohlena (osmistrunná kytara, zpěv, ústní perkuse), Hanka Rohlenová (perkusně-bicí souprava, vokály) a za mikrofonem nezaměnitelná Annamária d’Almeida.

Pavel Rohlena 

(kytara, zpěv, ústní perkuse)
Milovník hudby s improvizačními prvky se slabostí pro jazz, blues, reggae, soul a latinsko-americký jazz. Je absolventem DAMU, necelé čtyři roky života strávil na Novém Zélandu, kde si díky vystupování s brazilskými hudebníky osvojil latinsko-americké rytmy. Hraje na unikátní osmistrunnou kytaru, která je kytarou i baskytarou zároveň

Hanka Rohlenová

(bicí)
Nové rytmy a techniky, to je její. Od dětství kytara, dnes válí na bicí a postupně svou originální perkusně-bicí soustavu rozšiřuje o další komponenty. Členkou kapely je od roku 2012.

Annamária d’Almeida

(zpěv)
Rodačka z Prešova, po rodičích beninsko-slovenského původu. Kromě češtiny a francouzštiny na Pedagogické fakultě UK vystudovala klasický zpěv na Mezinárodní konzervatoři v Praze pod křídly Evy Zikmundové – profesorky a dlouholeté sólistky Opery Národního divadla.

Od roku 1998 byla součástí slovenského folklórního souboru Limbora, v roce 2011 spojuje hudební síly s Pavlem Rohlenou a vznikají The Brownies. Vystupovala a v londýnském studiu Abbey Road nahrávala se skupinou Android Asteroid.

Více o kapele

Videoupoutávka

 

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru