Milli Janatková: Klid, prosím!

Začátek: 1. 3. 2023 | 19.30
Konec: 1. 3. 2023 | 21.00
divadelní sál MKD
Vstupné: 250 Kč

vstupenky

Koncert z cyklu Hudební středy

Multimediální koncertní projekt “KLID, PROSÍM!” je jedinečné spojení hudby a výtvarné tvorby výrazné a v zahraničí oceňované multiinstrumentalistky a výtvarnice Milli Janatkové. Písně z aktuálního alba “Klid, prosím!” se věnují tématu hledání klidu a rovnováhy. Vynikající vokální, kytarovou a bubenickou hru autorky citlivě doprovází na druhou bicí soupravu výborný jazzový hudebník Jan Linhart. Koncert doplňují projekce z výtvarných děl Milli Janatkové a light design Štěpána Škocha. Album získalo cenu LIT Talent Awards (USA) v kategorii Best Inspirational Music.

Klid, prosím! je audiovizuální projekt, na kterém Milli pracuje od podzimu 2014. Otevírá téma působení stresu a dalších destruktivních příčin na lidský organismus a možnosti řešení obtíží. Vznikají tak písně věnované různým částem těla i psychiky (Zádová, Protiúzkostná, Dechová, Srdeční aj.) Součástí je soubor autorských grafik – „milliatur“ – souvisejících s každou skladbou, výstavy a také Protiúzkostnej deník, který poukazuje na potřebu převzetí zodpovědnosti za vlastní zdraví a ochranu stability a životního prostředí v rámci celého světa. 

Autorka projekt zveřejňuje v letech 2022 – 2023 a podobně jako alba Proměna (2013) a Hluboko (2020) si Janatková celé album nahrála sama, tentokrát včetně autorské hudby a textů. Na koncertech vystupuje v duu s hudebníkem Janem Linhartem.

Videoukázka

Více o autorce

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           region-cesky_rozhlas

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice          

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru