DEN POEZIE

Začátek: 10. 11. 2022 | 17.00
Konec: 10. 11. 2022 | 18.00
Vstupné: zdarma

vstupenky

Vážení přátelé poezie,

letos se uskuteční již 24. ročník festivalu DEN POEZIE, který se každoročně koná po celé České republice na památku narození našeho nejdůležitějšího romantického básníka K. H. Máchy (*16. 11. 1810). 

Do tohoto krásného projektu se poprvé zapojuje město Mělník, a to prostřednictvím Městské knihovny. Soubor programů jsme nazvali POEZIE V PROUTĚNÝCH KŘESLECH, kde kromě současné i klasické poezie a útulného prostředí nebudou chybět sušenky a čaj.

Budeme moc rádi, pokud se k naší oslavě poezie připojíte návštěvou akcí, které pro vás připravujeme, ale třeba i tím, že si v knihovně zapůjčíte některou z mnoha básnických sbírek. U příležitosti konání festivalu jsme výrazně obohatili náš knižní fond, takže je z čeho vybírat.

Festival DEN POEZIE se koná na počest narození Karla Hynka Máchy od roku 1999 zejména díky obdivuhodné práci stovek regionálních organizátorů akcí (čtení, divadelních představení, výstav, kulturních procházek).


POEZIE V PROUTĚNÝCH KŘESLECH – PROGRAM:

Místo: PROUTĚNÁ KŘESLA V PŮJČOVNĚ MKM

10. 11. / 17:00 / LITERÁRNÍ KLUB PEGAS – Autorské čtení členů legendárního mělnického literárního klubu. Čaj, káva, sušenky. Vstup volný.

16. 11. / 17:00 / NOVÉ DIVADLO MĚLNÍK – Scénické čtení současné i klasické poezie v podání legendárního mělnického divadelního spolku. Jako host vystoupí členové Divadelního sdružení Mšeno. Čaj, káva, sušenky. Vstup volný.

U příležitosti konání festivalu Den poezie budeme ve vybraných časech pouštět z okna knihovny fragmenty audioknih, které tak budou znít náměstím Karla IV. Těšit se můžete na Karla Hynka Máchu, Petra Krále, básníka Ticho, Ivana Martina Jirouse a další.

O přesných časech vysílání vás budeme informovat na našich sociálních sítích.

Více informací o festivalu zde

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru