Jak se hladí duše aneb Vánoce s poezií

Začátek: 29. 11. 2022 | 19.30
Konec: 29. 11. 2022 | 21.00
hudební sál MKD
Vstupné: 190 Kč

vstupenky

Jak se měnil význam slavení Vánoc od pradávných dob až do dneška? Jak Vánoce ovlivňovaly hudební skladatele a jejich tvorbu? Pozveme vás k povídání, zpěvům a skladbám, které po staletí provázely kouzlo Vánoc.

PRAŽSKÉ SMYČCOVÉ DUO

Miloš Černý – housle, zpěv a  Eva Šašinková – kontrabas, zpěv
Smyčcové duo ve složení housle a kontrabas působí na české hudební scéně od roku 2017. Interpretuje skladby českých i světových autorů klasické hudby. Oba umělci mají zkušenosti s multižánrovou hudbou, od vážné hudby přes šansony, spirituály až k folkloru.

Doc. Mgr. MgA. Miloš Černý
Absolvent Konzervatoře v Plzni ve hře housle a klavír, absolvent HAMU v Praze – obor housle a sólový zpěv, stážista Institutu Gnessinych v Moskvě (sólový zpěv). Dále absolvoval Interní uměleckou aspiranturu na HAMU a Habilitační řízení na DAMU. V roce 2012 byl jmenován docentem na DAMU. Absolvoval téměř 3000 koncertů po celém světě. Byl členem prestižních souborů: Kocianovo kvarteto, Sukův komorní orchestr, PKO, Virtuosi di Praga. Jako autor písní nahrál dvě CD, upravil a instrumentoval řadu skladeb. V současné době se věnuje koncertní a pedagogické činnosti.

MgA. Eva Šašinková
Absolventka Konzervatoře P. J. Vejvanovského, absolventka HAMU v Praze – obor kontrabas. Nositelka řady mezinárodních ocenění, laureátka mezinárodní kontrabasové soutěže v Parmě (Itálie), v Mittenwaldu (Německo), v Avignonu (Francie), absolutní vítězka Mezinárodní soutěže v Debrecenu (Maďarsko) a Mezinárodní soutěže F. Gregory (ČR). Držitelka Prémie ČHF a ceny Josefa Hlávky – „Nadání Hlávkovy nadace“. Věnuje se koncertní činnosti (Duo Bohemia Bass s violoncellistou Petrem Šporclem, České komorní trio, Harmonia Praga…). Pedagogicky působí na Konzervatoři v Plzni, HAMU v Praze a PedF UK v Praze. Je autorkou řady odborných hudebních publikací.

Dále účinkují:

František Novotný - mluvené slovo
Michal Horsák - cimbál

 

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru