Noc s Andersenem 2022

Začátek: 1. 4. 2022 | 17.00
Konec: 2. 4. 2022 | 9.30
Vstupné: zdarma

vstupenky

NOC S ANDERSENEM
LITERÁRNÍM LESEM aneb RUFUS ZÁLESÁK NA MĚLNÍKU

Městská knihovna a její nebojácné knihovnice zvou odvážné malé čtenáře na dobrodružnou noc s Andersenem! Inspirací nám bude pozoruhodná knížka nakladatelství Baobab RUFUS ZÁLESÁK.
Dozvíte se, co si zabalit na výpravu do lesa a zjistíte, zda se paní knihovnice bojí spát pod širákem. Zalistujete encyklopediemi a možná se naučíte poznávat pár nových rostlin a hub. Na dobrou noc vám bude Tobiáš Lolness povídat o tom, jaké to je žít na stromě.


Vhodné pro děti 7–12 let.
Kapacita je omezena
Přihlášky jsou k dispozici v knihovně.

Na koho nezbude místo uvnitř knihovny, pro toho je připraven program venku před knihovnou! Více informací zde.

S sebou na přespání do knihovny:
Potřeby na spaní (spacák, karimatka, polštářek, oblíbený plyšák atp.)
Hygienické potřeby (kartáček na zuby, pastu, hřeben atp.)
Oblečení: pyžamo, náhradní spodní prádlo na následující den
Jídlo a pití (večeře, snídaně) – jídlo doporučujeme trvanlivé bez nutnosti skladování v lednici, jídlo prosíme v podepsané krabičce, pití v podepsané lahvičce.

Program zábavnou formou představí a propojí u dětí několik užitečných témat. 
Podpora čtenářství | Vztah k literárním pramenům | Informace o regionu, ve kterém žijeme

DAVID DOLENSKÝ - RUFUS ZÁLESÁK
Vyrazit do lesa, spát pod širákem, vařit si čaj ze smrkového chvojí, sbírat houby, zírat do ohně… kdo z nás to nemá rád? Les, a příroda vůbec, jsou nejlepší učitelé, jak ví každý zálesák, skaut, tramp i snílek. Rufus bydlí ve městě, ale jeho kostkovaná košile voní jehličím, kouřem táboráků a ostružinovým čajem. I když je to moderní zálesák, dává přednost křesadlu před zapalovačem a jeho vousatou bradu často zdobí zahnutá fajfka. Je to skvělý průvodce, který ví, kde hledat nejčistší studánku, k čemu se hodí březová kůra a také z kterého lišejníku se dělá nejlepší zálesácká polévka. Obrazová kniha pro začínající táborníky a milovníky přírody vůbec je autorským dílem výtvarníka Davida Dolenského.

TIMOTHEÉ de FOMBELLE - TOBIÁŠ LOLNESS – ŽIVOT VE VĚTVÍCH
Audio-knížka před spaním na dobrou noc          
Úspěšnou knihu vydalo poprvé ve Francii nakladatelství Gallimard a získala mimořádný čtenářský ohlas a mnohá ocenění, například nejvýznamnější cenu v oblasti literatury pro děti cenu Hanse Christiana Andersena. Tobiášův lid žije ve stromě a nejvyšší jedinci neměří víc než dva milimetry... Proti malému Tobiášovi a jeho rodině však stojí celý jeho národ, a tak musí hlavní hrdina prchat... Když si přečtete Tobiáše Lolnesse už se vždy budete dívat na stromy jinýma očima.

 

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           region-cesky_rozhlas

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice          

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru