Hurvínek a nezvaný host

Začátek: 6. 3. 2022 | 15.00
Konec: 6. 3. 2022 | 15.45
divadelní sál MKD
Vstupné: 200 Kč

vstupenky

Představení v rámci 49. ročníku přehlídky divadelních souborů Divadlo dětem.
Pro děti je tradičně připraven také doprovodný program včetně výtvarné soutěže.

Představte si, že u vás jednoho dne zaklepe nezvaný host. Nejenže je nezvaný, ale navíc je úplně jiný než kdokoliv a cokoliv, co znáte.  A to se přesně stane u Spejblů. Z ničeho nic u nich bydlí Člunozobec a Spejbl s Hurvínkem jsou rázem podnájemníci ve vlastním bytě. Protože má Člunozobec opravdu nezvyklé potřeby a rituály, není možné s ním společný prostor sdílet. Jenže Člunozobec všechno ví, všude byl a neplatí na něj žádné logické argumenty, se kterými na něj Spejbl vyrukuje. Za to Hurvínek, ten si ví vždycky rady, na něj je i Člunozobec krátký a nebo je to naopak?

Účinkuje Divadlo Spejbla a Hurvínka

Autoři: Miki Kirschner, Jana Kubíčková
Režie: kolektiv
Scénografie: David Janošek
Návrh loutek: Miki Kirschner
Výroba loutek člunozobce a speciální efekty: Flash Barrandov
Hudba: Jiří Škorpík

Vhodné pro děti od 4 let.

Více o souboru

Soutěže přehlídky Divadlo dětem 2022

Děti kreslí divadlo

Výtvarné soutěže se mohou zúčastnit všechny děti, které v průběhu celé divadelní přehlídky (nejpozději před zahájením poslední pohádky 6. 3. 2022) přinesou na recepci MKD nakreslený obrázek inspirovaný některou z pohádek. Díla malých výtvarníků budou během divadelní přehlídky vystavena v prostorách MKD. Porotou vybraní autoři získají drobné ceny. Nezapomeňte obrázky podepsat a připsat kontakt na rodiče (telefon/e-mail).
Vyhlášení vítězů proběhne 13. 3. na dětském karnevalu.

Soutěž o návštěvníka přehlídky

Sbírejte razítka za účast na pohádkách a zúčastněte se losování o drobné ceny. Pro zařazení do osudí stačí pouze 1 razítko na soutěžní kartičce.
Losování vítězů soutěže o návštěvníka přehlídky proběhne po skončení posledního divadelního představení 6. 3. 2022 na pódiu.

Nejhezčí maska
Odborná porota vybere v průběhu karnevalu 13. 3. vítěze s nejhezčí a nejzajímavější maskou. Vítězové budou odměněni drobným dárkem.

České loutkové divadlo třikrát jinak ve foyer Masarykova kulturního domu

Výstava Institutu umění – Divadelního ústavu představí historický vývoj českého loutkového divadla a jeho nejznámější české představitele. V interaktivní části poznáte různé technologické druhy loutek v podobě typických postav z českých pohádek, s nimiž si můžete vyzkoušet manipulaci.

Z divadla rovnou do galerie Za Rohem

Letošní ročník přehlídky Divadlo dětem doprovodí také výstava Listuj světem: polské knižní ilustrace pro děti v českých překladech. Ponořte se do oceánu, projděte antickým labyrintem, poznejte lidský mozek nebo prozkoumejte tajemství hub. Krásné ilustrace nenudí děti ani rodiče. V galerii Za Rohem v městské knihovně jsou vystaveny od 17. 2. do 31. 3. 2022.

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru