O ošklivé princezně

Začátek: 20. 2. 2022 | 15.00
Konec: 20. 2. 2022 | 15.45
divadelní sál MKD
Vstupné: 80 Kč

vstupenky

Představení v rámci 49. ročníku přehlídky divadelních souborů Divadlo dětem 2022.
Pro děti je tradičně připraven také doprovodný program včetně výtvarné soutěže.

Pohádka vypráví o velmi starostlivém králi, který aby zajistil panování rodu, udělá osudovou chybu, za kterou bohužel zaplatí jeho třetí nejmladší dcera tím, že svůj život musí prožívat jako zakletá ošklivá princezna. Má však dobré srdce a je ke všem milá. V den jejích osmnáctých narozenin, dávno po smrti krále, se dle tradice vyhlašují námluvy a do království přijíždějí tři princové…
Kdo se stane novým králem? A dokáže někdo z nich uvidět její krásu, kterou má ukrytou v srdci? A pokud ano, dokáže zlomit kletbu? To vše se dovíte v této nádherné hudební pohádce Divadélka U Zvonu plné originálních písniček.

Účinkuje Divadélko U Zvonu

Režie, námět a scénář, hudba a text: Tomáš Time Hanzlík
Choreografie: Karolína Stehlíková
Scéna: Ludmila Hájková/ Dominika Hájková/ Antonín Hegenbart

Osoby a obsazení:

Princ Lukáš: Vojta Krček
Princezna Lucie: Dominika Šťastná
Princezna Klára a Bára: Barbora Wildová/ Eliška Horníková
Šašek Šimon: Tereza Houšková
Princ Chuďas III. Žebravý: Maty Jelínek
Princ Nerozum I. Snaživý: Jakub Herman
Vílák / Černokněžník Dermes: Daniel Fečkanin / Jan Mottl
Král Rudolf / Vyvolávač Ferdinand: Vojta Jareš

Soutěže přehlídky Divadlo dětem 2022

Děti kreslí divadlo

Výtvarné soutěže se mohou zúčastnit všechny děti, které v průběhu celé divadelní přehlídky (nejpozději před zahájením poslední pohádky 6. 3. 2022) přinesou na recepci MKD nakreslený obrázek inspirovaný některou z pohádek. Díla malých výtvarníků budou během divadelní přehlídky vystavena v prostorách MKD. Porotou vybraní autoři získají drobné ceny. Nezapomeňte obrázky podepsat a připsat kontakt na rodiče (telefon/e-mail).
Vyhlášení vítězů proběhne 13. 3. na dětském karnevalu.

Soutěž o návštěvníka přehlídky

Sbírejte razítka za účast na pohádkách a zúčastněte se losování o drobné ceny. Pro zařazení do osudí stačí pouze 1 razítko na soutěžní kartičce.
Losování vítězů soutěže o návštěvníka přehlídky proběhne po skončení posledního divadelního představení 6. 3. 2022 na pódiu.

Nejhezčí maska
Odborná porota vybere v průběhu karnevalu 13. 3. vítěze s nejhezčí a nejzajímavější maskou. Vítězové budou odměněni drobným dárkem.

České loutkové divadlo třikrát jinak ve foyer Masarykova kulturního domu

Výstava Institutu umění – Divadelního ústavu představí historický vývoj českého loutkového divadla a jeho nejznámější české představitele. V interaktivní části poznáte různé technologické druhy loutek v podobě typických postav z českých pohádek, s nimiž si můžete vyzkoušet manipulaci.

Z divadla rovnou do galerie Za Rohem

Letošní ročník přehlídky Divadlo dětem doprovodí také výstava Listuj světem: polské knižní ilustrace pro děti v českých překladech. Ponořte se do oceánu, projděte antickým labyrintem, poznejte lidský mozek nebo prozkoumejte tajemství hub. Krásné ilustrace nenudí děti ani rodiče. V galerii Za Rohem v městské knihovně jsou vystaveny od 17. 2. do 31. 3. 2022.

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru