Štěpán Markovič Trio

Začátek: 2. 2. 2022 | 19.30
Konec: 2. 2. 2022 | 21.00
hudební sál MKD
Vstupné: 150 Kč

vstupenky

Saxofonista Štěpán Markovič patří k nejvýraznějším postavám české jazzové hudby. Doprovázel mnoho českých i zahraničních hvězd. Během evropského turné All Stars Big Bandu 1995 doprovázel Raye Charlese, Lizu Minnelli či Shirley Bassey. U příležitosti historické návštěvy Billa Clintona účinkoval v lednu 1994 v pražském Reduta Jazz Clubu. Z živého záznamu Český rozhlas pořídil CD EP Two Presidents’ Jam Session. 

Přednáší na Konzervatoři a Vyšší odborné škole Jaroslava Ježka v Praze a při produkcích dává příležitost nadějným studentům. Koncertuje s romskými hudebníky (Gulo čar, Gipsy Groove) a k jeho příznivcům náleží i Václav Klaus, který mu pokřtil 4 alba. Patřil k často obsazovaným interpretům cyklu Jazz na Hradě, včetně slavnostního závěru Díky nejen za jazz, pane prezidente v březnu 2013. Spoluzakládal festival Jazz na Karlštejně (2011, 2012), v podhradí sestavoval dramaturgii jazzových večerů. Organizoval přehlídky na statku Karla Rodena ve Skrýšově u Svatého Jana, tzv. Jazz u Rodena, kde v roce 2011 představil projekt Balkan Dynasty, v roce 2012 mu zde asistoval Laco Deczi a v roce 2014 zde koncertoval s kapelou Gipsy Groove. V roce 2015 například koncertoval na festivalu v Káhiře. 

Zájem Štěpána Markoviče o experimentování s hudebními žánry je znatelný už jen z výčtu umělců a skupin z rozličných směrů, se kterými Štěpán spolupracoval. Myšlenkou jeho tvorby je spontánní jazzový projev ve spolupráci s hudebníky, se kterými se cítí názorově a emocionálně spřízněn.

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru