Mělnický bibliobox-art

Začátek: 3. 8. 2021 | 10.00
Konec: 18. 8. 2021 | 18.00
Vstupné: zdarma

vstupenky

Dovolte, abychom Vás pozvali na výstavu návrhů biblioboxů-art pro Městskou knihovnu Mělník, které vypracovali studenti Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Vernisáž výstavy se uskuteční 2. 8. od 17.00 v prostorách knihovny na nám. Karla IV. 3359.

Spolu se stěhováním Městské knihovny Mělník do rekonstruovaných prostor na náměstí Karla IV. jsme se rozhodli umístit v blízkosti knihovny bibliobox, který Mělník, jako jedno z mála významných měst v republice, zatím nemá.
Bibliobox umožní čtenářům knihovny vracet vypůjčené knihy kdykoliv bez časového omezení. Protože si přejeme, aby byl mělnický bibliobox-art nejen sběrnou nádobou pro vrácené knížky, ale také uměleckou intervencí do veřejného prostoru – náměstí Karla IV., svým designovým zpracováním by měl přitahovat jak obyvatele města, tak turisty a náhodné kolemjdoucí. Ke spolupráci jsme proto oslovili Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, konkrétně Ateliér designu, nábytku a interiéru pod vedením MgA. Romana Vrtišky a MgA. Vladimíra Žáka. S jednotlivými návrhy se můžete seznámit na výstavě, kde budou modely prezentovány do 18. 8.

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru