Mělnický bibliobox-art

Začátek: 2. 8. 2021 | 17.00
Konec: 2. 8. 2021 | 18.00
Městská knihovna Mělník
Vstupné: zdarma

vstupenky

Zahájení výstavy studenských návrhů biblioboxů-art pro Městskou knihovnu Mělník.

Spolu se stěhováním Městské knihovny Mělník do rekonstruovaných prostor na náměstí Karla IV. jsme se rozhodli umístit v blízkosti knihovny bibliobox, který Mělník, jako jedno z mála měst v republice, zatím nemá. Bibliobox umožní čtenářům knihovny vracet vypůjčené knihy kdykoliv bez časového omezení.

Náměstí Karla IV., které by v budoucnu mělo projít výraznou proměnou, je součástí cesty spojující Pražskou bránu, v níž Mělnické kulturní centrum provozuje galerii Ve Věži, a Masarykův kulturní dům, představující centrum kultury ve městě. Mezi nimi stojí nyní knihovna, která se, doufáme, stane moderním a vyhledávaným kulturně-vzdělávacím místem pro setkávání obyvatel města. Přejeme si proto, aby byl mělnický bibliobox-art nejen sběrnou nádobou pro vrácené knížky, ale také uměleckou intervencí do veřejného prostoru – náměstí Karla IV. Svým designovým zpracováním by měl přitahovat jak obyvatele města, tak turisty a náhodné kolemjdoucí.

Ke spolupráci jsme oslovili Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, konkrétně Ateliér designu, nábytku a interiéru pod vedením MgA. Romana Vrtišky a MgA. Vladimíra Žáka. Studenti různých ročníků UMPRUM zpracovávali návrhy na základě jednotného zadání v rámci klauzurních prací.

S jednotlivými návrhy se můžete seznámit na výstavě, kde budou modely prezentovány do 18. 8. 2021.

Projekt Mělnický bibliobox-art je na základě naší žádosti podpořen a financován z Participativního rozpočtu Středočeského kraje. Za spolupráci při realizaci projektu děkujeme městu Mělník.

Výstava potrvá od 3. 8. do 18. 8. 2021.

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru