Tomáš Sýkora Trio

Začátek: 7. 10. 2020 | 19.30
Konec: 7. 10. 2020 | 21.00
hudební sál MKD
Vstupné: 150 Kč

vstupenky

Výrazná melodická linka jako odkaz na evropskou hudbu (tedy melodiku), jazzová harmonie, improvizační plochy, důraz na propracovaný zvuk, promyšlená výstavba hudební formy a barevnost jednotlivých kompozic, to jsou hlavní znaky Tomáš Sýkora Tria - komorního jazzového projektu.

Po všech svých projektech s velkými kapelami jsem dostal chuť vrátit se k něčemu komornějšímu. Tuto myšlenku vtiskl už do svého sólového klavírního projektu “Songs and Old Forms”, který ještě propojil s elektronikou. Díky svým jazzovým idolům (Bill Evans, Horace Silver, Chick Corea, John Taylor), kteří byli lídry svých jazz trií, díky inspiraci současnými jmény (Edward Simon, Aaron Parks, Nitai Herskovits, Tigran Hamasyan) a v neposlední řadě díky svému učiteli Karlu Růžičkovi, který byl mimo jiné ve hře v triu skutečný mistr, to byl právě formát akustického jazz tria, kterému se rozhodl věnovat a pořádně ho prozkoumat.

Repertoár tvoří výhradně autorská tvorba s výjimkou tří kompozic od českého skladatele Vítězslava Nováka. Z jeho klavírních skladeb z cyklu Mládí Tomáš Sýkora vybral tři a udělal z nich suitu, kdy v každé části dostanou vlastní improvizační prostor všechny tři nástroje - piano, bicí, kontrabas. Cílem projektu je co nejvíce hrát a dělat hudbu upřímně a s radostí.

Účinkují:

Tomáš Sýkora - piano
Jarek Šimíček - kontrabas
Petr Nohavica - bicí

Více o interpretovi

Upoutávka

 

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru