Helena Horálková: Tisky

Začátek: 27. 9. 2019 | 14.00
Konec: 17. 11. 2019 | 19.30
Vstupné: zdarma

vstupenky

Výstava ilustrací a umělecké grafiky Heleny Horálkové

Helena Horálková se od dob studia zabývá volnou grafikou, převážně hlubotiskem. Často kombinuje tisky z výšky a z hloubky, přičemž ctí náhodu a improvizaci.
Kolekce „Tisky“ představuje výběr z tvorby z posledních dvaceti let autorčiny tvůrčí práce. V rámci volné grafiky jsou zastoupena díla, která zachycují zejména přírodu v její rozmanité a proměnlivé barevné škále. Dalším tématem velkoformátových linorytových grafik je tepající život velkoměsta se svými přízračnými obyvateli.
Z ilustrační tvorby jsou součástí kolekce linorytové grafické listy na motivy jarmareční písně „Byla panna, měla pána, byla do něj udělána“ v nichž se hrdě hlásí k žižkovskému původu a grafický soubor Mudrosloví národa slovanského od F.L. Čelakovského. Závěrem soubor doplní humoristické ilustrace ke knize Muži v Offsidu od Karla Poláčka (nakladatelství Paseka, 2004).


Helena Horálková *1955
Helena Horálková v letech 1974-1979 vystudovala grafické techniky v ateliéru prof. Wernera Klemke na Kunsthochschule v Berlíně.
Aktivně se věnuje grafice, kresbě a ilustraci. Působí také jako výtvarný pedagog.
V letech 1995-2004 vedla ateliér grafických technik na Institutu restaurování a konzervačních technik v Litomyšli (dnes Fakulta restaurování Univerzity Pardubice).

Od roku 1991 je členkou Sdružení českých umělců grafiků Hollar.

 

Výstava potrvá do 17. 11. 2019

 

les II

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru