Už je tady zas!

Začátek: 12. 3. 2019 | 19.00
Konec: 12. 3. 2019 | 21.00
Vstupné: 390 Kč

vstupenky

V prosinci 2017 měli mělničtí diváci příležitost seznámit se prostřednictvím akčního scénického čtení LiStOVáNí Lukáše Hejlíka a jeho hereckých kolegů s bestsellerem Už je tady zas! Timura Vermese. Tragikomický příběh o tom, jak se v současném Německu znenadání uprostřed Berlína probudí Adolf Hitler, proti vší pravděpodobnosti zahájí novou úspěšnou kariéru v médiích a nakonec zamíří i do politiky, si svou aktuálností a naléhavostí, jimž přitom nechybí vtip a nadhled, přímo říká o divadelní zpracování.
Není proto divu, že se kniha dočkala dramatizace. Té se, stejně jako režijního nastudování se souborem Divadla Na Jezerce, ujal Matěj Balcar, v hlavní roli exceluje Ondřej Kavan. Mělničtí diváci se na představení mohou těšit 12. března v MKD.


„Když se podíváme kolem sebe, vidíme, že se náš svět prudce mění. Co bylo před několika lety nevyslovitelné, je dnes běžnou součástí života. Tolerujeme fašismus i komunismus, jako kdybychom nevěděli, o co jde. A děláme, že se nás to netýká,“ říká ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. „Když v závěru hry Adolf Hitler prohlásí: Za nás přece všechno nebylo jen špatné!, mohou si diváci uvědomit, že tuhle větu už někde slyšeli.“

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru