Norsko - severská exotika

Začátek: 25. 9. 2017 | 18.00
Konec: 25. 9. 2017 | 19.30
taneční sál MKD
Vstupné: 80 Kč

vstupenky

Martin Pišťák

"Do Norska jsem se dostal hned na začátku „devadesátek“. Už napoprvé mi tato nejhezčí ze zemí Skandinávie doslova učarovala. Vždycky mě to na sever Evropy lákalo a Norsko jsem procestoval „křížem, krážem“. V Norsku trávím dohromady čtyři až pět měsíců v roce – v zimě i v létě. Norsko se pro mě stalo „srdcovou záležitostí“ a jsem rád, že ho nyní mohu ukazovat a přibližovat i ostatním."

Dnešní Norsko je představitelem poslední evropské exotiky. Najdete tady jedinečné přírodní skvosty a jevy, které se nikde jinde v Evropě nevyskytují. Hluboké a zvrásněné fjordy, nádherné vodopády, nedotčená příroda čtyřiceti dvou národních parků, ledovce a ledovcové splazy, množství ostrovů a souostroví, pláže s bílým pískem na pobřeží Atlantiku, jezera, kaňony, ale i památky pod ochranou UNESCO a zajímavé stavby – Atlantská cesta, katedrála Nidaros, Opera v Oslo, historická čtvrť Brygge v královském městě Bergen.

Norsko je také zemí unikátních zážitků – magická Polární záře, fascinující podívaná nezapadajícího půlnočního Slunce (Midnight Sun), pozorování velryb na širém oceánu - velrybí safari, výstupy k majákům, na skalní útesy (Trolí jazyk) nebo na vyhlídky (Trolí stezka), vyhlídkové plavby lodí například do Geirangerfjordu nebo jízda psím spřežením.

V Norsku si na své přijdou také milovníci dobrého jídla. Vyhlášené rybí speciality (lososi, ústřice, krevety, tresky, humři), sobí steaky, uzeniny z losího masa, kozí i ovčí sýry, vynikající marmelády (ta nejlepší je z oranžových morušek) a proslulé čerstvé jahody z Lofot.

Přednáší Martin Pišťák

"VSTUPENKY ON-LINE":http://vstupenky-mekuc.cz/List


Foto: Jay Patel, Profimedia.cz

Foto: Jay Patel, Profimedia.cz

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru