Film mekuc: Je to jen konec světa

Začátek: 7. 3. 2017 | 19.00
Konec: 7. 3. 2017 | 20.50
hudební sál MKD
Vstupné: 60 Kč

vstupenky

Velká cena poroty – Cannes 2016

Mladý úspěšný dramatik se po 12 letech prožitých ve velkoměstě vrací domů za rodinou, aby oznámil svou blížící se smrt. Svět kosmopolitního muže je však členům rodiny příliš vzdálený a nepředstavitelný, než aby mohlo dojít ke smíření a naplňujícímu prožití posledních společných chvil.

Svébytný režijní styl mladého kanadského tvůrce Xaviera Dolana doplňuje hvězdné herecké obsazení současné francouzské špičky – Marion Cotillard, Vincenta Cassela nebo Léy Seydoux.

"Bilance tvorby režiséra Xaviera Dolana je pozoruhodná. Ve 27 letech má za sebou 6 celovečerních filmů a už od Imaginárních lásek, které jsme měli to potěšení distribuovat, sbírá s každým dalším filmem hromady cen na světových festivalech. Už samotný tenhle fakt je trochu provokace. Ani svým tvůrčím stylem ale Dolan nezůstává v klidném konvenčním rybníčku. Dekorativní a vysoce estetizující vizuální pojetí, důraz na emoce i důmyslné použití hudby ve filmu si už od počátku našlo své oddané fanoušky a zapřisáhlé odpůrce. Je jeho tvorba geniální, nebo jen lacině líbivá? Takové debaty se spustí s každým novým filmem. Film Je to jen konec světa v tomto ohledu dostál pověsti svého tvůrce. Po Cannes, kde v hlavní soutěži získal druhé nejvyšší ocenění festivalu, se všude bouřlivě diskutovalo hlavně o něm a publikum se rozdělilo na dva nesmiřitelné tábory. A to je vždycky dobré znamení. Navíc všechny "náplavy" ve větších městech, které se občas vrací za rodinou, se v tomhle filmu musí najít."

Radka Urbancová, Aerofilms

"více o filmu":http://www.aerofilms.cz/filmy/304-Je-to-jen-konec-sveta/

"Film mekuc":http://www.mekuc.cz/stranka/melnicke-kulturni-centrum/film-mekuc/


zdroj: Aerofilms

zdroj: Aerofilms zdroj: Aerofilms

zdroj: Aerofilms

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru