LiStOVáNí: Fotbalové deníky

Začátek: 18. 4. 2016 | 20.30
Konec: 18. 4. 2016 | 21.30
hudební sál MKD
Vstupné: 100 Kč

vstupenky

Road movie, která není zdaleka jen o fotbale a už vůbec ne jen pro muže. Honza chtěl na Mistrovství světa do Německa, místo toho podniká zvláštní cestu po republice s 19letou dívkou, kterou zná teprve týden. Esemeska od Jardy z Německa: HONZO, BYLO TO FANTASTICKY! KDYZ TO TAM SPADLO, RVALI JSME JAK KRAVY! KOLLER - TO JE PRUSER. UVEDOM SI - JESTLI SE NEVRATI BAROS, NEMAME UTOK!

Účinkují: Lukáš Hejlík a Věra Hollá

Vydalo nakladatelství Host

Jiří Hájíček

Narozen 11. září 1967 v Českých Budějovicích. Dětství prožil ve vesničce Purkarec (poblíž Hluboké nad Vltavou), poté žil v Týně nad Vltavou, nyní bydlí a pracuje v Českých Budějovicích. Vystudoval gymnázium v Týně nad Vltavou a českobudějovickou fakultu Vysoké školy zemědělské. Po základní vojenské službě pracoval 3 roky na venkově v zemědělství, od roku 1993 je zaměstnán jako bankovní úředník.

Začínal v polovině 80. let s básněmi, knižně debutoval v roce 1998 sbírkou povídek Snídaně na refýži, v roce 2001 vyšel román Zloději zelených koní. Druhý román Dobrodruzi hlavního proudu byl vydán roku 2002. Na povídkovou tvorbu navázal roku 2004 souborem dvanácti kratších próz Dřevěný nůž. V roce 2005 vyšel román Selský baroko. Na podzim 2007 vyšla samostatně povídka Fotbalové deníky. Dosud posledním románem je Rybí krev z roku 2012. Texty publikoval také v literárních časopisech Host, Revolver revue, Weles, Tvar a Pandora.

Jiří Hájíček patří k realistickému proudu v současné české literatuře. Ve svých prózách čerpá především z prostředí jihočeského venkova a malého města. Je kmenovým autorem brněnského nakladatelství Host.

"VSTUPENKY ON-LINE":http://vstupenky-mekuc.cz/TitleList


Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru