Tchaj-wan – "Nádherný ostrov"

Začátek: 16. 5. 2016 | 18.00
Konec: 16. 5. 2016 | 19.30
hudební sál MKD
Vstupné: 80 Kč

vstupenky

Přednáška cestovatele, fotografa a novináře RNDr. Jaroslava Hofmanna

Tchaj-wan je pro většinu Evropanů neznámou zemí a podceňovanou turistickou destinací.

Portugalci dali ostrovu v 16. století jméno Ilha Formosa, "Nádherný ostrov". Přírodní krása mu zůstala – přesvědčíme se o tom při návštěvě hornatého vnitrozemí i na plážích na samém jižním konci ostrova. Dalším kladem jsou příjemní a milí lidé. S jejich pozoruhodnou zbožností procházející napříč generacemi a kombinující nejrůznější prvky taoismu, buddhismu a konfucianismu se seznámíme v nesčetných barvitých chrámech, s nimiž se lze na Tchaj-wanu setkat téměř na každém kroku.

Podíváme se ale také do moderního buddhistického kláštera, jehož hlavní budova má neuvěřitelných 37 pater. Neoddělitelnou součástí návštěvy ostrova je zkoumání kulinárních specialit v nejrůznějších restauracích i hospůdkách. Navštívíme hlavní město Tchaj-pej plné kontrastů i horskou čajovou plantáž, prohlédneme si Národní muzeum mořské biologie i bahenní sopky, projdeme se po neopakovatelných nočních trzích a pokusíme se alespoň trochu poodkrýt skutečnou tvář Nádherného ostrova.

Jaroslav Hofmann se narodil 23. 4. 1961 v Praze, kde vystudoval biologii na přírodovědecké fakultě UK. Pět let pracoval v základním výzkumu v tehdejší Československé akademii věd, od roku 1990 působí pracovně střídavě či najednou ve dvou oblastech – v oblasti redakčně-editorské a v cestovním ruchu. Kromě toho je od poloviny 80. let aktivní jako publicista, fotograf, lektor a překladatel, procestoval 50 zemí pěti kontinentů. Od roku 2006 je odpovědným redaktorem cestopisného měsíčníku Země světa.

"VSTUPENKY ON-LINE":http://vstupenky-mekuc.cz/List


Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru