Oči za očima

Začátek: 6. 10. 2015 | 13.00
Konec: 2. 11. 2015 | 18.00
hudební sál MKD
Vstupné: zdarma

vstupenky

Mgr. Jaroslava Bendová, autorka děl

Vystudovala pedagogickou fakultu v Liberci a Praze, obor speciální pedagogika. Jako pedagožka působí na střední škole technické, gastronomické a automobilní. V současné době se věnuje studiu arteterapie a artefiletiky pod vedením arteterapeuta Miroslava Huptycha. K malování se dostala v roce 2010 na letní škole, kde probíhala arteterapie pod vedením Mgr. Ziky. Vyzkoušela různé techniky – olej, pastel, ale nejvíce ji oslovila enkaustika – tvorba obrazů roztíráním horkého vosku. Voskovky a žehlička jí umožňují i přes její hendikep (postupná ztráta zraku) přenést na speciální papír či plátno své emoce.

Enkaustika - malování horkým voskem

Malířská technika známá již z dob starověkého antického světa, při níž se užívalo barviv třených se zvlášť připravenými vosky. Dnes je enkaustika velmi oblíbenou malířskou technikou, zejména pro svoji jednoduchost a možnost vytvořit originální obrazy intuitivně, bez nutnosti předchozích výtvarných zkušeností. Moderní technologie přináší i nové možnosti tvorby za pomoci horkovzdušné pistole, enkaustické žehličky, pera či vyhřívané desky.

Výstava potrvá do 2. listopadu 2015 a bude provázená "workshopem s autorkou":http://www.mekuc.cz/akce/enkaustika-jako-soucast-arteterapie/#.VhfKUfntlHw konaným 19. 10. v MKD.


Modrá hora, Jaroslava Bendová

Klid, Jaroslava Bendová

Modrá hora, Jaroslava Bendová

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru