Enkaustika jako součást arteterapie

Začátek: 19. 10. 2015 | 17.00
Konec: 19. 10. 2015 | 20.00
hudební sál MKD
Vstupné: 290 Kč

vstupenky

Tvůrčí dílna zaměřená na základy enkaustiky – výtvarné práce s horkým voskem.

Zájemci si vyzkouší práci s enkaustickou žehličkou, perem a horkovzdušnou pistolí. Dílnu vede výtvarnice Jaroslava Bendová.

Mgr. Jaroslava Bendová

vystudovala pedagogickou fakultu v Liberci a Praze, obor speciální pedagogika. Jako pedagog působí na střední škole technické, gastronomické a automobilní. V současné době se věnuje studiu arteterapie a artefiletiky pod vedením významného českého arteterapeuta Miroslava Huptycha. K malování se dostala v roce 2010 na letní škole, kde probíhala arteterapie pod vedením Mgr. Ziky. Vyzkoušela různé techniky – olej, pastel, ale nejvíce ji oslovila enkaustika – tvorba obrazů roztíráním horkého vosku. Voskovky a žehlička jí umožňují i přes její hendikep (postupná ztráta zraku) přenést na speciální papír či plátno své emoce.

Enkaustika - malování horkým voskem

je malířská technika známá již z dob starověkého antického světa, při níž se užívalo barviv třených se zvlášť připravenými vosky. Dnes je enkaustika velmi oblíbenou malířskou technikou, zejména svou jednoduchostí tvorby a možností vytvořit originální obrazy intuitivně, bez nutnosti předchozích výtvarných zkušeností. Moderní technologie přináší i nové možnosti tvorby za pomoci horkovzdušné pistole, enkaustické žehličky, pera či vyhřívané desky nanášet vosk na speciální papír a vytvářet barevné fantazie, snové krajiny nebo scenérie tak, jak to dokážou praví umělci.

Na kurz je nutné se přihlásit u O. Lešnerové na lesnerova@mekuc.cz nebo tel. 606 613 406,

kapacita kurzu je omezená na 12 osob.

Cena včetně materiálu je 290 Kč

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru