Mělnické vinobraní 2015

Začátek: 18. 9. 2015 | 14.00
Konec: 20. 9. 2015 | 17.00
Mělník
Vstupné: 150 Kč

vstupenky

MEKUC spolupořádá tradiční slavnosti vína.

Mělnické vinobraní je pro město Mělník nejvýznamnější společenskou akcí, která přesahuje jeho hranice a svůj velký význam si ponechává i v rámci regionu. Snahou města je vytvořit příjemnou atmosféru, přilákat širokou veřejnost, a to nejen na multižánrový program, ale také na gastronomické speciality, ruční výrobky a především na vína z regionu.

Hudební program, který je sestaven napříč žánry, čeká návštěvníky na dvou hudebních scénách, kde vystoupí řada kapel (na náměstí Míru a v ulici Palackého). Bohatý program bude připraven i pro rodiny s dětmi. Děti se jistě pobaví u pohádek a koncertů, svou kreativitu si mohou vyzkoušet ve výtvarných dílnách. Děti jsou vítány na všech scénách, malá dětská scéna je ale připravena především pro ně. Do dob dávno i nedávno minulých přenesou návštěvníky slavností účinkující na dobové scéně. Sobotní večer zpestří ohňostroj, který bude opět tečkou za vyvrcholením sobotního programu, jímž je tradiční průvod Karla IV.

K vinobraní na Mělníku patří již tradičně také zóna s pouťovými atrakcemi. Pobavit se na nich mohou děti i dospělí.

Na dobu vinobraní jepřipravena také řadu doprovodných programů, které připomenou význam sklizně vinné révy na Mělnicku, upozorní na krásu města Mělníka a jeho historické památky, které jistě stojí za návštěvu - návštěvníci by si neměli nechat ujít mj. prohlídky "mělnického podzemí":http://www.mekuc.cz/akce/prohlidky-melnickeho-podzemi/#.VfUzQpen92o a historické "Pražské brány":http://www.mekuc.cz/stranka/galerie-ve-vezi/historie-galerie-ve-vezi/, která v centru města nabízí unikátní posezení s vyhlídkou a také před pár dny zahájenou výstavu "MĚLNÍK V PAMĚTI fotografie, filmu a slova":http://www.mekuc.cz/akce/melnik-v-pameti-fotografie-filmu-slova/#.VfUzz5en92o.

"Podrobný program":http://www.vinobranimelnik.cz/program

Partneři

Podporovatelé a partneři Mekuc:

mesto-melnik           

 

Partneři programu Mekuc v létě nespí:

 

Mediální partneři Mekuc:

melnicka-radnice         region-cesky_rozhlas  

Spolupráce:

        Informuji.cz = Akce, Kultura a Výlety v ČR   

Zpět nahoru